Započela je izgradnja zapadne rampe na ulazu u Split

Utorak, 21.09.2021. | Vijesti
Počeli su radovi na izgradnji zapadne splitske rampe vrijedni oko 30 milijuna kuna. Predviđeni rok izgradnje za ulaz koji bi smanjio gužve prema Splitu je 12 mjeseci.
Foto: Veljko Martinović

Službeni početak radova bio je danas u 11 sati na gradilištu, na lokaciji križanja Ulice Domovinskog rata i Ulice Zbora narodne garde, a na kojem su prisustvovali predstavnici investitora, izvođača, lokalne i regionalne samouprave.

Gradi se iz smjera Solina, odmah uz odvojak za ulaz na Ulicu Domovinskog rata. Nadvožnjak će ići paralelno s obilaznicom, a potom se spustiti prema Mertojaku.

Tako će kompletni promet koji ide od Solina s namjerom ulaska u Split kod zgrade HEP-a zaobići prvo križanje koristeći prvo nadvožnjak, a potom silaznu rampu.

Investitor radova su Hrvatske ceste, a izvođač tvrtka Colas. Pun naziv projekta je "Izgradnja rampe s deniveliranog kolnika D8 na zapadni servisni kolnik, neposredno iz čvorišta s Ulicom Domovinskog rata u Splitu". Vrijednost radova iznosi 24.127.140,93 kuna (bez PDV-a).

Započela je izgradnja zapadne rampe na ulazu u Split. Foto: Veljko Martinović Započela je izgradnja zapadne rampe na ulazu u Split. Foto: Veljko Martinović Započela je izgradnja zapadne rampe na ulazu u Split. Foto: Veljko Martinović Započela je izgradnja zapadne rampe na ulazu u Split. Foto: Veljko Martinović
prodaja stanova pik smrtovnice avaz blumen horoskop kalkulator online knjige cvijece vicevi


IZVOR: Foto: Veljko Martinović - Dalmatinski portal
POSJETA: 1841