Šetnica od Duilova do Stobreča sve bliže realizaciji (VIDEO)

Petak, 23.04.2021. | Zanimljivosti
Kroz realističan prikaz zavirite u novu morsku vizuru najlipšeg grada na svitu!


Šetnica od Duilova do Stobreča sve je bliže realizaciji. U sklopu velikog infrastrukturnog projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split - Solin" izgradit će se 1700 metara trase cjevovoda sa servisnom prometnicom uz more.

Projekt izgradnje cjevovoda od Bačvica do UPOV Stupe u planiranoj ukupnoj vrijednosti od približno 253 milijuna kuna (s PDV-om) koji obuhvaća dionicu Duilovo-Stobreč s obalnim nasipom i servisnom prometnicom, financiran je dijelom iz europskih bespovratnih sredstava iz Projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Split – Solin. Ukupna vrijednost cijelog projekta aglomeracije Split-Solin iznosi 1.791.760.602,63 kn, koja se sa 975.315.032,88 kn, odnosno 68,71% prihvatljivih troškova financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz Operativni program konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Preostalih 444.093.449,22 kuna ili 31,29% sufinancirat će se nacionalnim sredstvima.

Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča Šetnica od Duilova do Stobreča

Realizacija projekta aglomeracije Split - Solin dugi je niz godina bila blokirana tužbom male skupine nezadovoljnih građana, predvođenih Nebojšom Kneževićem, koji su osporavali izdane lokacijske dozvole te se konačno moglo krenuti u njegovu realizaciju nakon presude Visokog upravnog suda u rujnu 2020. godine.

Investitor cjevovoda i servisne prometnice je Vodovod i kanalizacija d.o.o Split, a Grad Split će sudjelovati u troškovima hortikulturnog rješenja i popločanja servisne prometnice po infrastrukturnom nasipu na dionici Duiolovo-Stobreč koja će ujedno biti u funkciji obalne šetnice.
Osim izgradnje servine prometnice, predviđeno je i ozelenjIvanje autohtonim sortama stablašica i niskog raslinja. Šetnicu će tako uljepšavati približno 559 komada drveća, 4087 grmolikih biljaka i 2377 tradicionalnih dalmatinskih biljaka poput lavande i ružmarina.

Nova morska vizura grada bit će idealna za šetnje, druženja i vožnje biciklom. Građani će uskoro uživati u atrakciji koja će dati poseban ugođaj gradu.